Translate

Slovenian English

V podjetju se že dalj časa ukvarjamo z video tehnologijo, predvsem z zajemom in obdelavo video podatkov. Zajem poteka preko video kamer (FireWire, USB, kamere z analognim izhodom, ...) oz. preko video datotek (AVI, MPEG, ...). Postopek obdelave obsega predprocesiranje video podatkov ter obdelavo z metodami strojnega vida in umetne inteligence . Na področju video tehnologije smo med drugim dejavni v naslednjih panogah:

  • nadzor prometa,
  • video podpora v medicini,
  • video podpora v industriji,
  • prenos video toka preko interneta...

 

Nadzor prometa

Aplikacija nadzora prometa je prilagojena dinamičnemu okolju cest oz. avtocest, kjer je kamera nameščena relativno daleč od cestišča. Sistem samostojno šteje promet in beleži informacijo o številu vozil, hitrosti vozila, številki voznega pasu ipd. Prav tako smo pripravili aplikacijo spremljanja in štetja oseb.

Nadzor prometa

Spremljanje gibanja

 

Video podpora v medicini

Na področju video podpore v medicini dosegamo vrhunske rezultate. Izkušeni smo na področju zajema in obdelave slik in video podatkov iz medicinskih naprav (rentgen, okulistični aparati, gastroskopske naprave, ...).

Nekaj povezav:

 

Video podpora v industriji

 

Pri kontroli kvalitete v industriji je ključnega pomena izbira ustrezne kamere in optimalnih pogojev osvetlitve. Na podlagi večletnih izkušenj na tem področju in povezav v Evropi in svetu, vam lahko prihranimo številne preglavice pri postavitvi sistema optike. Dobavimo vam kamero, ki optimalno zadošča vašim potrebam, hkrati pa vam izdelamo sistem optike, ki eliminira vpliv motečih dejavnikov in omogoča optimalen zajem izdelka, ki ga kontrolirate.

V sodelovanju s podjetjem Inženiring plus vam lahko ponudimo izgradnjo celotne kontrolne linije na ključ.

Nekaj povezav:

 

Prenos video toka preko interneta

Prenos video vsebin preko interneta postaja vse pogostejši, zasledimo ga skoraj povsod - posnetki televizijskih oddaj, reklame, resničnostni šovi ipd. Z uporabo najnoveših tehnologij vam lahko v poljubno aplikacijo vgradimo možnost pregleda žive slike določene kamere ali večjega števila kamer. S tem si zagotovite višji nivo varnosti, hkrati pa postanete vidni tudi na medmrežju.